Veelgestelde vragen

Autorijlessen

Na je aamelding via onze site of telefonisch via 040-2575232 kun je meestal binnen 2 weken je eerste rijles inplannen.

Ja, je hebt een vaste rijinstructeur, dit omdat Martijn Bakker een eenmanszaak is, waardoor je niet wisselt van instructeur.

Na de eerste rijles kunnen we een inschatting maken van hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zal hebben. Gemiddeld is het tussen de 38 en 48 rijlessen waar je rekening mee moet houden.

Ja, je hebt een vaste lesauto, omdat autorijschool Martijn Bakker een eenmanszaak is rijd je altijd in dezelfde lesauto. Op dit moment rijden we in een Ford Focus.

Ja, je wordt thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Wanneer je in Eindhoven, Veldhoven of omgeving op school zit, of werkt in Eindhoven of Veldhoven kunnen we je daar ook ophalen en/of afzetten.

Een rijles duurt 60 minuten. Wanneer je rijles is afgelopen na dit uur, brengen we je weer naar huis in Eindhoven, Veldhoven of omgeving.

In een recente, goed onderhouden lesauto die voldoet aan alle eisen van het CBR, en de nieuwste milieu eisen. Op dit moment is dat een Ford Focus. 

Ja, dat kan zeker. Het is zelfs mogelijk om vanaf 16,5 jaar te rijlessen. Meer daarover lees je op de pagina: 2toDrive!

Ja, je mag zonder een theoriecertificaat autorijlessen volgen. Uiteraard moet je wel je certificaat hebben als je je examen mag gaan rijden. 

Ja, het is mogelijk om in de avonduren te rijlessen. Autorijschool Martijn Bakker geeft rijles tot 21.00u.

Wij adviseren om eerst een proefles te nemen. Aan de hand daarvan kan de instructeur je nieuwe beginsituatie bepalen en een advies uitbrengen voor een passend lespakket, en kijken hoeveel rijlessen je nodig denkt te hebben.

Een proefles is een vrijblijvende rijles, die 60 minuten duurt. Als je nog geen rijervaring hebt, wordt deze les beschouwd als kennismaking, waarbij je begint met de eerste stappen van de rijlessen. Als je al rijervaring hebt, is deze rijles bedoeld als beginsituatie om een adviesschets voor een passend lespakket te geven. 

Examen

Het theorie-examen vraag je aan via het CBR.

Je kunt hiervoor contact opnemen met je rijinstructeur. Op onze site www.autorijscoolmartijnbakker.nl staat ook een link naar het CBR.

Het theorie-examen duurt 55 minuten.

Er zijn 65 vragen. Voor het onderdeel Verkeersregels en Verkeersinzicht moet je 35 van de 40 vragen goed beantwoorden. Voor het onderdeel Gevaarherkenning moet je van de 25 vragen 13 goed beantwoorden.

Je moet een geldig officieel legitimatiebewijs en de oproep voor het theorie-examen meenemen.

Je moet een geldig officieel legitimatiebewijs, het theoriecertificaat, de oproep voor het examen en het zelfreflectieformulier meenemen.

Voor het behalen van een Nederlands rijbewijs moet je het theorie-examen en het praktijkexamen CBR met goed resultaat afleggen.

Het examen wordt door de rijschool Martijn Bakker aangevraagd.

Overige

De kosten voor een pakket mag je in één keer of in twee gelijke termijnen per bank voldoen.

Theorie

Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. En vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. 

Het certificaat is 1,5 jaar geldig (bijv. behaald op 27-12-2019 eindigt op 26-06-2020).

Je kunt hiervoor contact opnemen autorijschool Martijn Bakker of vraag het aan Martijn wanneer je je rijles hebt.

Kosten rijbewijs halen

Wanneer je oud genoeg bent om rijlessen te mogen gaan volgen ga je je vaak oriënteren op de kosten voor het halen van je rijbewijs, welke rijschool en welk rijles pakket het beste bij je past. Sommige leerlingen krijgen hun rijbewijs van hun ouders en anderen moeten het zelf bekostigen. Wat je situatie ook is, je weet dat het halen van je rijbewijs een investering is. Volgens het CBR liggen de gemiddelde kosten voor het halen van je rijbewijs op €2.800. Wij kunnen je verzekeren dat je bij ons keuze hebt uit de goedkoopste pakketten.

Rijlespakket

Autorijschool Martijn Bakker beschikt over een aantal pakketten zodat jij precies het rijlessenpakket kan kiezen dat het beste bij je past. De prijzen variëren van €750,- voor het startpakket tot €2.550,- voor het meest uitgebreide pakket.

Wat kost een rijbewijs gemiddeld

De totale kosten zijn natuurlijk altijd afhankelijk van het aantal rijlessen en het aantal keer dat je examen doet. Hoeveel rijlessen je nodig hebt is per persoon verschillend, maar er is natuurlijk wel een gemiddeld aantal rijlessen van tussen de 38 en 48 rijlessen. De totale kosten hoeven helemaal niet zo hoog te zijn wanneer je één van de pakketten bij  rijschool Martijn Bakker afneemt, zoals hierboven uitgelegd. Met deze pakketten ben je namelijk verzekerd van een vaste lage prijs per rijles, vakkundig advies, een vaste rijinstructeur en kun je altijd op korte termijn starten met rijlessen. Bij rijschool Martijn Bakker ervaar je altijd de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs. Start daarom deze week nog met je rijopleiding!