Theorie

Theorie

Naast het praktijkexamen moet je ook een theorie-examen doen om je rijbewijs te behalen. Je moet in het bezit zijn van een geldig theorie-certificaat op de dag van je praktijkexamen of tussentijdse toets. Zonder het theorie-certificaat kun je dus al wel beginnen met je praktijklessen.

De meerderheid van de leerlingen van onze rijschool geeft de voorkeur aan zelfstudie. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een theorie-cursus online te volgen. Het studie-materiaal kun je aanschaffen via je instructeur. Met Autorijschool Martijn Bakker kun je nu online oefenen voor je theorie-examen. Lekker thuis in je eigen tempo leren. Verkeerstheorie leren was nog nooit zo leuk en leerzaam! Met theorie online kun je je goed voorbereiden op het theorie-examen. Vragen over het theorie examen of over het lesmateriaal? Neem dan contact met ons op.

Theorie examen onderdelen

Gevaarherkenning

25 vragen
Minimaal 13 correct

Kennis

12 vragen
Minimaal 10 correct

Inzicht

28 vragen
minimaal 25 goed

Aan het einde van je theorie-examen krijg je gelijk de uitslag. Ook krijg je per examenonderdeel te zien hoe goed je deze hebt gemaakt. Het theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Het uitslagformulier krijg je ook per mail van het CBR. Je kunt je opgeven voor het theorie-examen via de website van het CBRVoor de betaling maakt het CBR gebruik van Ideal.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een rijtest gedurende je les periode die verloopt als een echt examen. Zo ben je nog beter voorbereid voor het halen van je rijbewijs.

Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het officiële rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen en te werken aan je zelfvertrouwen.

Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Hierna weet je precies hoe een echt rijexamen er aan toe gaat en je weet waar je aan moet werken om het echte examen te halen.

Waarom zou ik een tussentijdse toets afnemen?

Autorijschool Martijn Bakker favicon transparant

Ervaring heeft ons geleerd dat een tussentijdse toets absoluut je slagingskans op rijbewijs B bevordert. Met een tussentijdse toets weet je precies waar je aan toe bent en welke punten voor je rijbewijs B nog extra aandacht nodig hebben voordat je op rijexamen gaat. en tussentijdse toets is door ons dan ook sterk aan te raden om jouw kans van slagen te vergroten en ervoor te zorgen dat jij jouw rijbewijs B (sneller) in handen krijgt.

Autorijschool Martijn Bakker favicon transparant

Deelname aan een tussentijdse toets is niet verplicht. Als leerling kun je zelf bepalen of je wel of niet gebruikt wilt maken van deze perfecte kans om te meten waar je staat. Maar nogmaals: deelname raden we sterk aan.

Autorijschool Martijn Bakker favicon transparant

Als je als leerling bijzondere manoeuvres in de tussentijdse toets voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. Als je dit onderdeel hebt behaald, ga je alvast met een fijn gevoel je echte examen in.