Autorijischool Martijn Bakker - Blog - Rijbewijs

Je wilt natuurlijk in zo’n kort mogelijke tijd je rijbewijs halen. Hoe kun jij snel je rijbewijs halen? Autorijschool Martijn Bakker uit Eindhoven, Veldhoven en omgeving,  geeft 5 belangrijke tips!

1 – HAAL JE THEORIE-EXAMEN gelijkmatig met je praktische rijopleiding.

Ga je starten met rijlessen? Dan is het belangrijk dat je je theorie-examen zo snel mogelijk in the pocket hebt. Ben je namelijk klaar om je praktijkexamen af te leggen maar heb je je theorie-examen nog niet behaald? Dan moet je wachten met het afleggen van je praktijkexamen. Zonde van de tijd! Hoe langer je moet wachten met het afleggen van je praktijkexamen, hoe meer de kennis en ervaring zakt. 

2 – KIES VOOR EEN RIJSCHOOL MET ERVARING

Een rijinstructeur met veel ervaring weet precies hoe hij je in korte tijd de kneepjes van het vak leert. Hij is bekend met de veelgemaakte fouten van leerlingen. Heb je een rijinstructeur die nog weinig ervaring heeft? Dan is de kans groot dat jij meer rijlessen nodig hebt dan een andere leerling die bij een goede, ervaren rijinstructeur les ontvangt.

3 – GOEDKOOP = DUURKOOP

De prijzen van de verschillende rijscholen verschillen soms fiks van elkaar. Betaal je voor een rijles maar € 20,-? Dan weet je zeker dat er een addertje onder het gras zit. Je kunt geen rijlessen volgen voor maar € 20,-. Bekijk de concurrenten in je woonplaats (bij ons in Eindhoven en Veldhoven), bundel alle informatie inclusief de prijzen van de lessen. Bekijk ook goed hoelang een rijles duurt. Veel rijscholen hanteren een 50 minuten rooster. Bij autorijschool Martijn Bakker rijden we 60 minuten. Neem dat ook mee in de prijzen en je overwegingen.

4 – LEES RECENSIES VAN LEERLINGEN

Om te weten of de rijschool eerlijk handelt, is het goed om wat research te doen. Hoe wordt er over de rijschool gesproken op het internet? Zijn er veel klachten? Dan kun je beter op zoek naar een andere rijschool. Het is wel belangrijk dat je de klachten goed leest. Wat is de reden van de klacht? Is de klacht door de rijschool opgelost? Wanneer je ziet dat de rijschool alle klachten netjes afhandelt, weet je dat de rijschool wel te vertrouwen is.
Autorijschool Martijn Bakker vindt het belangrijk dat leerlingen het naar hun zin hebben, en met plezier hun rijbewijs halen. We scoren hoog met onze reviews.

5 – NEEM MEERDERE LESSEN PER WEEK

Je leert sneller wanneer je meerdere rijlessen per week volgt. Neem minimaal 2 rijlessen per week. Door maximaal een week tussen de rijlessen te nemen, houd je de kennis up-to-date. Het is niet verstandig om bijvoorbeeld twee weken niet te rijlessen. Je kennis en vaardigheden zakken zo weer ver weg. Dat is niet handig voor het spoedige verloop van je rijopleiding. Autorijschool Martijn Bakker adviseert om bijvoorbeeld 1 riles op maandag, en 1 op woensdag of donderdag in te plannen. Zo blijf je herhalen, en blijft de kennis goed hangen.