Rijopleiding

Hoe gaat de rijopleiding van start?

Je rijopleiding start eigenlijk met je aanmelding. Wanneer je je aanmeldt via mail of ons contactformulier, bel ik je meestal dezelfde dag nog op om alle gegevens door te nemen, en je eerste rijles in te plannen. Meestal kun je binnen 2 weken beginnen.

Wanneer je eerste rijles is, sta ik op de afgesproken tijd voor de deur. Ik vertel je het een en ander over de auto en dan gaan we meteen de weg op.
Aan het einde van de eerste rijles (60 minuten) vul ik de instructiekaart in, en bespreken we welk pakket je het beste kunt kiezen. Ook maken we meteen nieuwe afspraken, die ook op de instructiekaart ingevuld worden.

Tijdens je rijopleiding komt alles aan bod wat van belang is voor je rijvaardigheid. Vooral ook verkeersinzicht en kunnen anticiperen op verschillende situaties in het verkeer vind ik erg belangrijk om je op te leiden tot veilige bestuurder. Alles gaat op jou eigen tempo.

Wanneer je er klaar voor vragen we de tussentijdse toets en het praktijkexamen aan bij het CBR. Wanneer je je tussentijdse toets netjes rijdt krijg je vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen tijden het praktijkexamen. Daardoor ga je zelfverzekerd naar het praktijk examen, en weet ja al hoe het werkt bij het CBR.

Nadat je geslaagd bent voor je rijbewijs, kun je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Na het ophalen van je rijbewijs bij de gemeente kun je zelf gaan autorijden.

Heb je nog vragen over de rijopleiding? Neem gerust contact op.

Contactformulier